De Zuivelhoeve
Klant: Roerink Food Family
Locaties: Twekkelo
Activiteit: Productie van zuivelproducten
Omzet: € 30 Miljoen
De Zuivelhoeve staat bekend als de producent van yoghurt en vla in de herkenbare emmertjes. Minder bekend is vooralsnog de prachtige omgeving waarin de zuivel wordt geproduceerd. Gerjhan Roerink, eigenaar van de Zuivelhoeve, is daar behalve trots , ook heel zuinig op.
Om die reden is geïnvesteerd in de best beschikbare water technologie nadat de capaciteit in Twekkelo is uitgebreid. Het water dat nodig is om de zuivelinstallaties schoon te houden, wordt vervolgens zo vergaand gezuiverd, dat het voldoet aan de strengste Europese richtlijn voor lozing op oppervlakte water.
Na biologische zuivering en membraanfiltratie op 0,04 micrometer, is nog een extra stap toegevoegd aan het ontwerp van de zuivering. In de Biozone, een grote vijver met fauna en flora, wordt het gezuiverde water op dezelfde specificatie gebracht als die van de ontvangende beek waarop wordt geloosd. Het gezuiverde water is dan in evenwicht met het water in de meanderende Strootbeek die water transporteert vanuit Duitsland naar het Twentekanaal.
Door het water langzaam te laten afstromen vanuit de Biozone wordt tevens verdroging van Twentse grond tegengegaan.
De Zuivelhoeve is met deze unieke aanpak de eerste Nederlandse voedselproducent die met haar waterbehandeling een bijdrage levert aan het verbeteren van grond- en oppervlaktewater.
De natuurlijke en circulaire waterzuiveringsinstallatie van Septo sluit perfect aan bij onze ambitie om op ons landgoed Twekkelo de meest heerlijke en duurzame zuivelproducten van Europa te produceren.
- Gerjhan roerink, eigenaar zuivelhoeve
De Biozone van de Zuivelhoeve