<i>(!TaalKeuze)</i>

Referenties

Raffinage Palmolie

full scale MBR bouw  

MEER INFORMATIE »

Den Hartogh Tankcleaning

MBR membraaninstallatie in container

MEER INFORMATIE »

Plaza Food

Complete MBR geengineerd en gebouwd

MEER INFORMATIE »

SEPTO biotechniek bv is gespecialiseerd in het toepassen van de membraanbioreactor (MBR) technologie op industrieel afvalwater.

MBR - Jeroen van den BeldJeroen van den Beld, directeur Septo Biotechniek

SEPTO biotechniek bv ontwerpt en levert complete afvalwaterzuiverings installaties voor de industrie. SEPTO heeft zich gespecialiseerd op afvalwater met een wisselende samenstelling en een hoge vervuilingsgraad. Dit soort water blijkt met een membraanbioreactor goed te zuiveren, waardoor de lozingskosten wegvallen.

De MBR is een compacte afvalwaterzuiverings technologie, die biologische zuivering met membraanfiltratie combineert. Afvalstoffen in het water worden in de bioreactor tot CO2 en water afgebroken. Het gezuiverde water wordt door membraanfiltratie van de biomassa gescheiden.

Het MBR-systeem verschilt van conventionele systemen voor biologische zuivering door de zeer goede effluent kwaliteit, het compacte design, de beperkte slibproductie en weinig onderhoud.

SEPTO biotechniek bv is specialist op het gebied van membraanbioreactoren. Veel kennis is verzameld door het in opdracht uitvoeren van toegepast onderzoek voor zowel middelgrote bedrijven als industrieën waaronder de NAM en Hoechst. Deze kennis wordt gebruikt voor het ontwerpen van full scale waterzuiveringsinstallaties.