<i>(!TaalKeuze)</i>

Referenties

Raffinage Palmolie

full scale MBR bouw  

MEER INFORMATIE »

Den Hartogh Tankcleaning

MBR membraaninstallatie in container

MEER INFORMATIE »

Plaza Food

Complete MBR geengineerd en gebouwd

MEER INFORMATIE »

Reiniging tankauto's en IBC's

Al in 1997 bouwde SEPTO Biotechniek bv voor een tankcleaningbedrijf in Hengelo, Cleaning Twente, de eerste industriele membraanbioreactor in Nederland. Door een uitbreiding van de tankcleaning wordt er nu meer water met een grotere vervuilingsgraad geproduceerd. In 2005 heeft SEPTO de waterzuivering bij Cleaning Twente uitgebreid. Door eenvoudig een moderne membraanfiltratie installatie bij de installatie te bouwen is de hydraulische belasting al verhoogd. Door ook een nieuwe bioreactor met een bruto volume van 750 m3 te plaatsen kan de installatie ook de verhoogde vuilgraad aan.

De nieuwe zuivering voor Cleaning Twente bestaat uit een bioreactor van 750 m3 en een moderne compacte membraaninstallatie met 54 m2 membraanoppervlak, met de mogelijkheid dit oppervlak te verdubbelen.
De resultaten van deze zuivering maken het voor Cleaning Twente mogelijk om ook genoeg capaciteit te hebben voor eventuele toekomstige groei.
De CZV in het afvalwater dat in de afvalwaterzuivering wordt geleid, bedraagt gemiddeld ca. 16.500 mg/l, terwijl het gezuiverde water slechts 600 mg/l CZV bevat. Dit komt neer op een zuiveringsrendement van 96%. De membraanfiltratie levert ongeveer 8 m3/uur, wat overeen komt met een flux van 150 l/m2.uur. Bovendien wordt de membraanbioreactor ook nog eens bedreven bij een hoog droge stof gehalte: 50 g/l.
Al-met-al is de nieuwe afvalwaterzuivering bij Cleaning Twente een robuuste installatie met een zeer goed resultaat.

Link
Cleaning Twente