<i>(!TaalKeuze)</i>

Referenties

Raffinage Palmolie

full scale MBR bouw  

MEER INFORMATIE »

Den Hartogh Tankcleaning

MBR membraaninstallatie in container

MEER INFORMATIE »

Plaza Food

Complete MBR geengineerd en gebouwd

MEER INFORMATIE »

Reinigen van drums en vaten

In het eerste kwartaal van dit jaar realiseert SEPTO biotechniek bv een membraanfiltratie installatie voor het afvalwater van Blagden Packaging in Zwolle.  Deze membraanfiltratie wordt gebruikt als nabehandeling na een fysiche/chemische behandeling van het water. Om te voorkomen dat bij piekbelastingen het geloosde water teveel deeltjes bevat wordt de membraaninstallatie ingezet.

Bij Blagden Packaging Zwolle BV worden stalen en kunststof vaten verzameld. De vaten worden zoveel mogelijk gereconditioneerd. Het reconditioneren bestaat uit het volledig reinigen, het uitdeuken, het verfspuiten en een kwaliteitscontrole. Bij kunststof vaten is het uitdeuken en het verfspuiten niet van toepassing.

Bij deze bedrijfsvoering komt afvalwater vrij. Blagden behandelt het afvalwater met behulp van een fysisch-chemische afvalwaterbehandeling. Chemicaliën worden toegevoegd om de afvalstoffen in een tank te laten bezinken. In het geval van pieklozingen of verkeerde dosering van de chemicaliën wordt het bezinkproces verstoord. Hierdoor worden zwevende stoffen geloosd op het riool.

De zwevende stoffen zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de lozingsheffing die Blagden moet betalen. De lozingsheffing is bij Blagden gebaseerd op een vervuiling van 1300 v.e. met pieken naar 2500 v.e. Om dit in de toekomst te vermijden, wordt een membraanfiltratie geïnstalleerd die de waterlaag in de bezinkingstank nazuivert. Na ultrafiltratie zal het afvalwater kraakhelder zijn. De lozingskosten zullen aanzienlijk verminderen. Blagden verwacht een reductie in kosten van 70%.

Voorafgaand aan de bouw heeft SEPTO biotechniek bv testen gedaan met het afvalwater van Blagden. Deze tests waren veelbelovend: met relatief weinig membraanoppervlak - en daardoor relatief lage investeringskosten - kan een goed resultaat bereikt worden.
Een groot voordeel van de membraaninstallatie van SEPTO is het feit dat deze installatie opgebouwd is uit voorgemonteerde onderdelen (zie foto). De installatie is daardoor eenvoudig en snel op locatie neer te zetten en in bedrijf te nemen.


Link
Blagden Packaging