<i>(!TaalKeuze)</i>

Referenties

Raffinage Palmolie

full scale MBR bouw  

MEER INFORMATIE »

Den Hartogh Tankcleaning

MBR membraaninstallatie in container

MEER INFORMATIE »

Plaza Food

Complete MBR geengineerd en gebouwd

MEER INFORMATIE »

Mouterij

SEPTO biotechniek bv heeft in opdracht van Norit de biologische waterbehandeling voor de nieuwe mouterij van Holland Malt BV in Eemshaven geleverd. Holland Malt is een joint venture van Bavaria NV en co-operatie Agrifirm UA. De mouterij die medio 2005 in bedrijf is genomen behoort tot de meest innovatieve van de wereld. Zo wordt ruim 80% van het gebruikte water opnieuw voor de productie aangewend. Dit levert een forse besparing op inkoop van schoon water, maar ook op de lozingskosten van vervuild water.

Bavaria en Agrifirm hebben besloten gezamenlijk een nieuwe ultramoderne mouterij met silocomplex te bouwen in de Eemshaven. Hiermee zal de joint venture onderneming Holland Malt doordringen tot de top 10 van de moutwereld.

Mout is de belangrijkste grondstof van bier en wordt geproduceerd uit hoogwaardige brouwgerst. Het ontkiemen van de gerst, het feitelijke mouten, gebeurt in een vochtige omgeving. Daarbij wordt vanzelfsprekend veel water gebruikt. Om dit water opnieuw te kunnen gebruiken moet het worden gezuiverd.

Moderne waterzuivering
Niet alleen de mouterij is ultramodern. Ook de waterbehandeling is state-of-the-art.
De waterbehandeling heeft een capaciteit van 65 m3/uur. Het water komt in charges uit de mouterij en wordt in een buffertank opgevangen. Vanuit deze buffertank wordt het water geleidelijker naar de biologische zuivering gepompt.
De biologische zuivering bestaat uit een contacttank met een brutovolume van 300 m3 en een beluchtingsbassin van 1.740 m3.
Vanuit de biologische zuivering wordt het slib gescheiden van het "schone" water met behulp van membraanfiltratie. Het  effluent van de membraanfiltratie wordt nog schoner door middel van een actief kool behandeling en een behandeling met UV. De kwaliteit van het water dat op deze wijze wordt verkregen kan zich meten met drinkwater. Het grootste deel van het water wordt opnieuw gebruikt bij het mouten van gerst.

Links
Agrifirm
Bavaria